Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci (5 osoba):

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica mljevenih sušenih jabuka
  • ½ šalice kokosovog brašna
  • ½ šalice nasjeckanih oraha
  • ½ šalice suhih smokava
  • ¼ šalice suncokretovog /maslinovog ulja
  • ¼ nasjeckane tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica cimeta
  •  aroma vanilije po želji

Priprema:

  • Zagrijati pećnicu na 180 ̊C.
  • Ravnomjerno rasporediti smjesu zobenih pahuljica, kokosovog brašna i oraha po papiru za pečenje te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 10 minuta, odnosno do postizanja zlatne boje. Povremeno miješati kako sastojci ne bi izgorili.
  • Smokve staviti u mikser te miješati do postizanja homogene teksture.
  • Na laganoj vatri rastopiti suncokretovo ulje, med i aromu vanilije, a potom dodati pastu od smokava te dobro promiješati.
  • Vruću tekućinu pomiješati s prethodno tostiranom smjesom, mljevenim sušenim jabukama, komadićima tamne čokolade te cimetom.
  • Pripravljenu smjesu ravnomjerno razvaljati po limu za pečenje te hladiti u hladnjaku 2 sata.
  • Nakon što se smjesa ohladila, narezati na pločice te poslužiti.