Vrijeme pripreme: 2 sata i 30 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 500 g graha
  • 200 g suhog mesa
  • 3 komada luka
  • 3 režanja češnjaka
  • 1 stručak peršina
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 žlica pšeničnog brašna
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  • Luk i češnjak narezati na sitno, grah isprati pa ga zajedno s lukom i suhim mesom staviti u lonac. Začiniti po želji, dodati maslinovo ulje i vodu.
  • Zatvoriti lonac i kuhati oko 2 sata.
  • Brašno razmutiti u 2 žlice hladne vode te umiješati u lonac kada je grah kuhan.
  • Kuhati još 10 minuta.

Napomena: Po želji začiniti crvenom paprikom, paprom i lovorovim listom.