Vrijeme pripreme (20 keksa): 60 minuta

Sastojci:

  • 80 g pšeničnog brašna
  • 70 g heljdinog brašna
  • 2 jabuke
  • 1 jaje
  • 80 g maslaca
  • 100 g oraha
  • 20 g zobenih pahuljica
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica kvasca u prahu
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

  • Razmutiti jaje i umiješati omekšali maslac i javorov sirup. U smjesu dodati brašno, kvasac, sol i cimet.
  • Orahe nasjeckati, a jabuke oguliti i naribati te ih poškropiti limunovim sokom.
  • Orahe, jabuke i zobene pahuljice lagano umiješati u smjesu.
  • Lagano oblikovati kekse i staviti ih u zamrzivač na 30 minuta.
  • Zagrijati pećnicu na 180°C. Kekse staviti na papir za pečenje i peći 15 minuta.

Stručni tim PETICA – igrom do zdravlja