Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta

Sastojci (4-6 osoba):

Tijesto:

  • 1 1/4 šalica brašna
  • 40 g margarina
  • 1/4 šalice grčkog jogurta
  • 1/4 šalice hladne vode
  • 2 žličice soka od limuna
  • 1/4 žličica soli

Za punjenje:

  • 1/2 šalice kravljeg sira
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/4 šalice mozarelle
  • 1 rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češnjak
  • 500 g šparoga
  • Za premaz:
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica vode

Priprema:

Tijesto:

  • 1. U mikser staviti brašno, sol, margarin te izraditi smjesu.
  • 2. U drugoj posudi pomiješati jogurt, vodu i sok od limuna.
  • 3. Pomiješati sve sastojke te razraditi tijesto. Staviti u hladnjak na 20 minuta.

Punjenje:

  • 1. Pomiješati maslinovo ulje i češnjak.
  • 2. U drugoj posudi pomiješati sireve, komadiće rajčice i žličicu maslinovog ulja.

Priprema:

  • 1. Tijesto izvaditi iz hladnjaka te ga razvaljati. Potom staviti u prethodno namašćenu posudu za pečenje.
  • 2. U pripremljeno tijesto staviti punjenje, nadodati narezane šparoge po površini te poškropiti preostalim maslinovim uljem i češnjakom.
  • 3. Višak tijesta saviti preko ruba punjenja. Staviti posudu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.
  • 4. Premazati s mješavinom žumanjka i vode. Peći oko 30 minuta.