Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4-6 osoba):

  • 4 šalice (1l) pilećeg temeljca
  • 40 g (1/2 šalice) sitne tjestenine
  • 175 g sitno narezane kuhane piletine
  • 125 g (1/2 šalice) razrijeđenog pasiranog kukuruza
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  • Uliti temeljac u lonac, dodati tjesteninu i pustiti da zavrije. Nakon što zavrije, smanjiti vatru i ostaviti 10 – 12 minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša. Dodati piletinu i kukuruz i ostaviti na laganoj vatri još 5 minuta.
  • Umiješati peršin i lagano ohladiti. Propasirati juhu dok ne postane kašasta.
  • Juhu možete i spremiti u hladnjak te iskoristi u iduća tri dana ili razdvojiti u porcije i spremiti u zamrzivač.

Napomena: Najbolje je koristiti narezana pileća prsa bez kože. Ako koristite sirovu piletinu, dodajte ju u temeljac kada dodajete i tjesteninu.