Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 150 g oslića
  • 400 g kus-kusa
  • 100 g tikvica
  • 100 g paprike
  • 100 g luka
  • 2 dl povrtnog temeljca
  • 20 g naribanog sira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar (po želji)

Priprema:

  • File oslića začiniti solju, paprom i maslinovim uljem te staviti u posudu. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, 20 minuta.
  • Oslić nasjeckati ga na komadiće.
  • U tavi, na maslinovom ulju, popržiti luk, tikvice i papriku izrezanu na kockice.
  • Kad povrće omekša, dodati komadiće oslića i sve začiniti. Zaliti povrtnim temeljcem i dodati kus-kus.
  • Ostaviti na peći 3 do 5 minuta, a prije posluživanja posuti naribanim sirom.