Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 jaja
  • glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 konzerva kukuruza (150 g)
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice sezamovih sjemenki
  • 1 žlica lanenih sjemenki
  • 1/3 šalice kukuruznog brašna
  • 1 stručak peršina
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  • Pjenjačom umutiti jaja. Sitno narezati luk pa ga dodati u jaja. Ocijediti tunjevinu, usitniti je vilicom i dodati u smjesu. Dodati kukuruz, sitno rezani peršin, naribanu mrkvu te krušne mrvice.
  • Ukoliko se smjesa ne može oblikovati u polpete, dodati još mrvica. Svaku polpetu uvaljati u kuruzno brašno te sjemenke od sezama i lana pa ih pržite na maslinovu ulju dok ne dobiju rumenu boju.