Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 4 skuše
  • 300 g brokule
  • 300 g cvjetače
  • 50 ml kiselog vrhnja
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica parmezana
  • 1 limun
  • ½ glavice češnjaka
  • maslinovo ulje, sol i ružmarin po želji

Priprema:

  • Očišćenu ribu posoliti i nauljiti maslinovim uljem. U trbušnu šupljinu ribe staviti češnjak i ružmarin.
  • Ribu položiti u aluminijsku foliju, na nju staviti dvije ploške limuna te sve zajedno zamotati. Ponoviti postupak s ostatkom ribe. Sve zajedno peći 50 minuta na 180 ֠ C.
  • Odvojiti cvjetove brokule i cvjetače te blanširati 6-8 minuta.
  • Pomiješati kiselo vrhnje, krušne mrvice i sol u posudi.
  • Pripremljeno povrće posložiti u vatrostalnu posudu i preliti pripremljenom smjesom. Sve zajedno posuti žlicom ribanog parmezana, a potom zapeći u pećnici 20 minuta na 200 ֠ C.