Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 1 srednje velika cvjetača (300 g)
  • 400 g piletine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • začinsko bilje
  • papar

Priprema:

  • Zagrijati maslinovo ulje. Staviti piletinu na grill tavu te peći 15 minuta.
  • U velikoj posudi potrebno je zagrijati vodu te nadodati narezane komade cvjetače (odstraniti stabljiku i listove).
  • Kuhati cvjetaču oko 10 minuta.
  • Sačuvati tekućine u kojoj se kuhala cvjetača, a ostalu tekućinu ukloniti iz posude.
  • Skuhanu cvjetaču staviti u mikser, dodati sačuvanu tekućinu od kuhanja, te maslinovo ulje.
  • Izraditi pire te začiniti solju i paprom.

Sastojci za šarenu salatu:

  • 1-2 mrkve
  • 300 g stapki celera
  • 1 mladi luk
  • za preljev:
  • 1 dl jogurta
  • 0,5 dl light majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica octa
  • sol, papar

Priprema:

  • Stapke celera narezati na rezance, luk na kolutiće, a mrkvu grubo naribati, pa sve dobro promiješati.
  • Sve sastojke za preljev dobro izmiješati i preliti preko povrća.
  • Poslužiti piletinu s pireom od cvjetače te šarenu salatu.