Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4 osobe):

  • 8 dl nemasnog pilećeg temeljca
  • 1 krumpir
  • 3 mrkve
  • 5 tikvica, srednje veličine
  • ½ šalice narezanog celera
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 luk
  • 1 stručak peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • kopar

Priprema:

  • U lonac srednje veličine staviti luk, celer, nasjeckanu mrkvu, krumpir i tikvice te preliti s pilećim temeljcem. Ostaviti da se kuha 20 minuta.
  • Odvojiti 1/3 mješavine povrća te ga usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Miksati dok ne postane tekuće te ponoviti isti postupak s ostatkom povrća.
  • Vratiti u lonac.
  • Dodati sol, papar, češnjak, vrhnje za kuhanje, mlijeko i kopar te ponovno zagrijati na vatri.