Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci (4-6 osoba):

  • 1 šalica smrznutog graška
  • 155 g tankih šparoga narezanih na kratke komadiće
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 mrkva, nasjeckana na kockice
  • 1 tikvica, nasjeckana na kockice
  • 250 g riže
  • 1 nasjeckani crveni luk
  • ½ stabljike lista celera, nasjeckanog na kockice
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ šalice (50 g ) ribanog parmezana

Priprema:

  • Kuhati grašak i šparoge u kipućoj vodi 1-2 minute, ocijediti ih i odložiti.
  • Staviti temeljac u lonac i pustiti da kipi.
  • Zagrijati maslac i ulje u loncu debelog dna. Dodati mrkvu, luk, celer i tikvice te miješati 2-3 minute. Izvaditi i odložiti polovicu povrća. U lonac staviti rižu i miješati 1-2 minute dok ne poprimi laganu zlatnu boju.
  • Dodati ½ šalice vrućeg temeljca, miješati na laganoj vatri dok ga riža ne upije, pa dodati još temeljca. Ponoviti postupak dok ne potrošite sav temeljac i dok riža ne postane meka i kremasta (25-30 minuta).
  • Umiješati ribani sir, grašak, šparoge i povrće.