Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta

Sastojci (2 osobe):

  • ½ velike ili 1 manja bundeva
  • 1 poriluk
  • 1 stručak peršina
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 200 g piletine
  • 1 mandarina
  • 2/3 šalice kuhanog ječma
  • 6 žličica maslinovog ulja
  • Koristiti začine po želji: kurkuma, kumin, čili

Priprema:

  • Kuhati ječam u vodi (20 minuta) dok ne omekša.
  • Za to vrijeme očistiti bundevu i narezati je na kockice. Ispeći kockice bundeve u pećnici (180 stupnjeva) 10 minuta.
  • Na 3 žličice maslinovog ulja pirjati sitno rezani poriluk.
  • Dodati kockice pečene bundeve pa preliti pilećim temeljcem (1,5l). Pustite neka prokuha.
  • Kuhati 15 minuta, zatim dodati sok mandarine pa usitniti mikserom.
  • U zasebnu posudu narezati luk te ga pirjati na 3 žličice maslinovog ulja. Nakon toga dodati nasjeckanu mrkvu te nastaviti pirjati još 10 minuta.
  • Dodati prethodno narezane kockice piletine u posudu te zajedno pirjati s lukom i mrkvom 15 minuta.
  • Pomiješati ukuhani ječam, usitnjenu bundevu i komadiće piletine.
  • Začiniti po ukusu. Kuhati još 10 minuta.