Recepti

Doručak

Zobena kaša s kruškom

Vrijeme pripreme: 5 minuta Sastojci (1 osoba): ½ šalice zobenih pahuljica 1 šalica jogurta 1 kruška 1 žličica cimeta 1 žličica meda 1/3 žličice ekstrakta vanilije Priprema: Pomiješati zobene pahuljice s jogurtom. Umiješati nasjeckane komadiće

Tuna u zelenom omotu

Vrijeme pripreme: 10 minuta Sastojci (1 osoba): 1 integralno pecivo ½ konzervirane tune 2 lista zelene salate 1 žličica maslaca Priprema: Namazati maslac na integralno pecivo, dodati tunu i zelenu salatu. Poslužiti pecivo s tunom

Gricko griz

Vrijeme pripreme: 15 minuta Sastojci (2 osobe): 3 dcl mlijeka 2 žlice pšeničnog griza 1 žlica meda ½ šalice badema 1 žlica kakao prah Priprema: Kuhati mlijeko te netom prije vrenja dodati pšenični griz. Smanjiti

Pogledaj sve recepte…


Međuobrok

Zdravi keksi od brusnice

Vrijeme pripreme: 45 minuta Sastojci (20 komada): 1 šalica zobenih pahuljica 3/4 šalice integralnog brašna 1 jaje ½ šalice badema ½ šalice brusnica 2 žlice meda 1 žličica cimeta 1 ½ žličice praška za pecivo

Puding od riže s malinama

Vrijeme pripreme: 30 minuta (pečenje nije uključeno) Sastojci (2 osobe): 50 g riže 375 ml mlijeka ½ žličice ekstrakta vanilije 2 žlice šećera 150 g zamrznutih malina 2 žlice šećera Priprema: Zagrijte pećnicu na 170°C.

Kolač s voćem, medom i cimetom

Vrijeme pripreme: 25 minuta Sastojci (16 komada): 2 šalice zobenih pahuljica 2 jabuke 3 banane 1/4 šalice grožđica 2 žlice meda 2 žličice kakaa 1 mahuna vanilije 1/2 žličice praška za pecivo 2 žličice cimeta

Pogledaj sve recepte…


Ručak

Varivo s heljdom, kukuruzom i šampinjonima

Vrijeme pripreme: 25 minuta Sastojci (4 osobe): 300 g heljde 300 g kukuruza 500 g šampinjona 1/3 šalice kikirikija maslinovo ulje sol papar Priprema: Heljdu oprati, namočiti je uvečer i ostaviti da bubri do sutra.

Krem juha od piletine i kukuruza

Vrijeme pripreme: 45 minuta Sastojci (4-6 osoba): 4 šalice (1l) pilećeg temeljca 40 g (1/2 šalice) sitne tjestenine 175 g sitno narezane kuhane piletine 125 g (1/2 šalice) razrijeđenog pasiranog kukuruza 1 žlica nasjeckanog peršina

Rižoto od graška i šunke

Vrijeme pripreme: 1 sat Sastojci ( 4 osobe): 1 žlica maslinovog ulja 1 celerova stabljika, narezana 2 žlice peršina, narezanog 70 g kriški šunke, usitnjenog 250 g (1 ½ šalice) graška, zamrznutog ili svježeg 125

Pogledaj sve recepte…


Večera

Kus-kus à la Zdravigrad

Vrijeme pripreme: 45 minuta Sastojci (4 osobe): 150 g oslića 400 g kus-kusa 100 g tikvica 100 g paprike 100 g luka 2 dl povrtnog temeljca 20 g naribanog sira 3 žlice maslinovog ulja sol,

Tortilja sa skrivenim blagom

Vrijeme pripreme: 30 minuta Sastojci (2-4 osobe): 2 čajne žličice maslinovog ulja 2 jaja, umućena ½ ljutike, sitno usjeckane 1 srednje velik krumpir, narezan na kocke i skuhan na pari 2 žlice kuhanog miješanog povrća,

Fritata s porilukom, tikvicama i sirom

Vrijeme pripreme: 45 minuta Sastojci (4 osobe): 2 žlice maslinovog ulja 3 poriluka, narezana (samo bijeli dio) 2 tikvice, narezane na tanke štapiće 1 češanj češnjaka, usitnjen ili pasiran 5 jaja, lagano umućenih 4 žlice

Pogledaj sve recepte…