Recepti

Doručak

Slasne palačinke

Vrijeme pripreme: 15 minuta Sastoji (5 osoba): 250 g integralnog pšeničnog brašna 2 jaja 300 ml mlijeka 2 dl mineralne vode 1 vanilin šećer 1 srednja jabuka naribana korica limuna kokosovo ulje Priprema: Pomiješati jaja

Slatke banane

Vrijeme pripreme: 10 minuta Sastojci (1 osoba): 250 ml mlaćenice 1 banana 30 g zobenih pahuljica 20 g badema 20 g brusnica med po želji Priprema: Navedene sastojke staviti u mikser, a potom miješati do

Proteinske rolice

Vrijeme pripreme: 50 minuta Sastojci (4 osobe): 500 g svježeg sira 250 g zobenih pahuljica 3 cijela jaja 1/2 žličice soli 1 prašak za pecivo 2 žlice maslinovog ulja 1 žlica mljevenih lanenih sjemenki 1

Pogledaj sve recepte…


Međuobrok

Šareni PETICA muffini

Vrijeme pripreme: 35 minuta Sastojci (za 12 muffina): 80 g integralnog brašna 40 g glatkog brašna 180 mL jogurta 100 g mozzarelle 50 g slatkog kukuruza 2 jaja 2 paprike (žuta, crvena) 1 šalica špinata 1

Keksići iz Slatkogorice

Vrijeme pripreme (20 keksa): 60 minuta Sastojci: 80 g pšeničnog brašna 70 g heljdinog brašna 2 jabuke 1 jaje 80 g maslaca 100 g oraha 20 g zobenih pahuljica 3 žlice javorovog sirupa 1 žlica

Obiteljski kruščići

Vrijeme pripreme: 90 minuta Sastojci (6 osoba): 450 g integralnog pšeničnog brašna 150 g bijelog brašna 300 ml mlijeka ½ svježeg kvasca 1 žličica soli 2 žlice ulja ½ žličice šećera voda po potrebi Priprema:

Pogledaj sve recepte…


Ručak

Morski zalogaj

Vrijeme pripreme: 60 minuta Sastojci (4 osobe): 4 skuše 300 g brokule 300 g cvjetače 50 ml kiselog vrhnja 3 žlice krušnih mrvica 1 žlica parmezana 1 limun ½ glavice češnjaka maslinovo ulje, sol i

Klasik među salatama

Vrijeme pripreme: 30 minuta Sastojci (4 osobe): 320 g pilećeg filea 80 g pancete 4 šalice zelene salate 2 šalice baby špinata 1 glavica luka 100 g feta sira 120 g kruha 1 žlica mješavine

Varivo s heljdom, kukuruzom i šampinjonima

Vrijeme pripreme: 25 minuta Sastojci (4 osobe): 300 g heljde 300 g kukuruza 500 g šampinjona 1/3 šalice kikirikija maslinovo ulje sol papar Priprema: Heljdu oprati, namočiti je uvečer i ostaviti da bubri do sutra.

Pogledaj sve recepte…


Večera

Tikva i prijatelji

Vrijeme pripreme: 40 minuta Sastojci (4 osobe): 1 muškatna tikva 1 jaje 5 žlica pšeničnog brašna 2 krumpira 100 g svježeg sira sol po želji Priprema: Očistiti te oguliti muškatnu tikvu i krumpir, a potom

Topla povrtna juha

Vrijeme pripreme: 30 minuta Sastojci (4 osobe): 200 g brokule 100 g poriluka 100 g mrkve 50 g celera 3 žlice maslinovog ulja sol, papar i muškatni oraščić (po želji) Priprema: Poriluk narezati na kolutiće,

Kus-kus à la Zdravigrad

Vrijeme pripreme: 45 minuta Sastojci (4 osobe): 150 g oslića 400 g kus-kusa 100 g tikvica 100 g paprike 100 g luka 2 dl povrtnog temeljca 20 g naribanog sira 3 žlice maslinovog ulja sol,

Pogledaj sve recepte…