Bag of vegetables

Koliko ste se puta zatekli u stanju bez inspiracije i ideje za ručak? Vjerujemo, da ste se barem jednom zatekli u takvoj situaciju. Kako bismo riješili ovaj problem, uz pomoć vrhunskog chefa Marija Čepeka, osmislili smo niz edukativnih video recepata koje svatko može pripremiti u vlastitoj kuhinji. Također, kako bi djeca što bolje upoznala namirnice, te se zbližila s novim okusima, mirisima i bojama na tanjuru, preporučamo vam da ih uključite u pripremu hrane.

Djeca najčešće odbijaju jesti povrće poput blitve i špinata, međutim, naš chef Marijo osmislio je način kako ih na zanimljiv način možemo predstaviti djeci. Quiche sa špinatom i čipsom od pancete, zadovoljit će i izbirljivo dječje nepce. Uključite ih u valjanje tijesta za quiche te im na taj način približite pripremu zdravog obroka. Prednost quichea je to što ga možete poslužiti kao dio glavnog  jela, večere ili međuobroka. Osim toga, chef Čepek priprema i pohanu hranu koja je najčešće sinonim za visokokaloričnu hranu zbog prženja u dubokom ulju. U receptima našeg chefa, donosimo vam prženje hrane „na zdraviji“ način. Također, donosimo vam recept za slasnu šalšu od rajčice u kojoj maksimalno do izražaja dolazi nutritivnog bogatstvo skriveno u rajčici. Naime, tijekom kuhanja povećava se bioraspoloživost likopena iz rajčice koji u organizmu ima antioksidativno djelovanje te na taj način štiti naše stanice od nepovoljnih vanjskih utjecaja.

Nemate vremena za kuhanje, a želite svom djetetu pripremiti nutritivno uravnotežen obrok? Pileći zabatak na grill tavi uz šareno povrće idealan je recept za vas. Povrće kuhano na pari očuvat će sve hranjive tvari što će biti vidljivo njegovom jarkom bojom, a maslinovo ulje i med pridonijet će bogatoj harmoniji okusa.

Chef Marijo nije zaboravio na slatkoljupce. Pripremio je za vas mousse od čokolade sa sezonskim voćem koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iznenadite svoje dijete slasnim desertom uz slatke sezonske jagode.

Pogledajte edukativne i ukusne recepte chefa Marija Chepeka na sljedećem linku:

Želimo vam dobru zabavu i još bolji tek!

Stručni tim PETICA-igrom do zdravlja