Aktualno

1606. 2016.

Osvježite tijelo u ljetnim danima

16. lipnja 2016.|

Vodu često nazivamo i izvorom života zbog iznimne važnosti za naše tijelo. Čovjek bez vode može preživjeti samo nekoliko dana, dok bez hrane može izdržati i do mjesec dana. Voda je nositelj brojnih funkcija u

1506. 2016.

Harmonija okusa na zdravi način

15. lipnja 2016.|

Koliko ste se puta zatekli u stanju bez inspiracije i ideje za ručak? Vjerujemo, da ste se barem jednom zatekli u takvoj situaciju. Kako bismo riješili ovaj problem, uz pomoć vrhunskog chefa Marija Čepeka, osmislili

306. 2016.

Postoji li poveznica između prehrane i kvocijenta inteligencije?

3. lipnja 2016.|

Najpoznatiji antički liječnik Hipokrat, koristeći multidisciplinarni pristup zdravlju ljudskog organizma, razmatrao je i aspekt prehrane te je poznat po rečenici „Ono si što jedeš“. Sve što unosimo putem hrane utječe na naš organizam, bilo na

605. 2016.

Deset savjeta za zdraviju pripremu namirnica!

6. svibnja 2016.|

Poznato je da pravilnu prehranu odlikuju tri jednostavna postulata - raznovrsnost, umjerenost i uravnoteženost. Međutim, osim navedenog, često zaboravljamo kako je jednako važnost paziti kako pripremamo namirnice prije nego se nađu na našem tanjuru. Zdrava

204. 2016.

Vježbajmo za PET!

2. travnja 2016.|

Dragi roditelji, djeco, iskoristite duže dane i lijepo vrijeme koje će nam omogućiti da više boravimo u prirodi. Kako bismo očuvali zdravlje te se osjećali za pet, naša kineziologica, mag.cin. Mateja Krmpotić, osmislila je set vježbi koje možete izvoditi na svježem zraku!

204. 2016.

Tjelesna aktivnost u djetinjstvu donosi mnoge dobrobiti u kasnijem životu!

2. travnja 2016.|

U istraživanju na životinjama američki znanstvenici proučili su utjecaj tjelovježbe u djetinjstvu na razinu aktivnosti i tjelesnu masu u odrasloj dobi. Istraživanje je bilo provedeno na miševima koji su do 24. dana života, što odgovara

2403. 2016.

Voće i povrće smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih žila

24. ožujka 2016.|

Visok unos voća i povrća smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i prerane smrti, pokazalo je istraživanje sa Sveučilišta u Kopenhagenu u kojem je sudjelovalo oko 100 000 Danaca. Pretpostavlja se da je za ovu

1903. 2016.

Lagana uskršnja trpeza

19. ožujka 2016.|

Bliži nam se Uskrs, a time i pripremanje tradicionalnih jela koja se povezuju uz ovaj blagdan. Na klasičnom uskršnjem stolu mogu se uvijek pronaći šunka, jaja, rotkvice, mladi luk, pinca te brojne druge slastice. Obilje

1603. 2016.

Zašto ne smijemo preskakati obroke?

16. ožujka 2016.|

Djeca koja preskaču obroke i imaju povišeni unos proteina, imaju i više masnog tkiva u tijelu te viši rizik za razvoj dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti. Riziku za nastanak ovih bolesti pridonosi i nekontrolirano

903. 2016.

Kako gledanje televizije utječe na razvoj pretilosti?

9. ožujka 2016.|

Pretilost djece jedan je od najvećih zdravstvenih problema današnjice, a mnoga istraživanja povezuju je s vremenom provedenim pred TV ekranima. Gledanjem televizije povećava se količina hrane koju unosimo, a što više vremena provodimo sjedeći, manje